آموزش node.js

در این وبلاگ زبان برنامه نویسی node.js به صورت کامل آموزش داده خواهد و این آموزش برای برنامه نویسان مبتدی و حرفه ای می باشد

آموزش node.js

در این وبلاگ زبان برنامه نویسی node.js به صورت کامل آموزش داده خواهد و این آموزش برای برنامه نویسان مبتدی و حرفه ای می باشد

سلام;
از اونجاییکه منابع فارسی زیادی برای آموزش node.js وجود نداره تصمیم گرفتم این وبلاگ رو برای آموزش ایجاد کنم . در ضمن پاسخگوی سوالات شما هم خواهم بود!

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

ماژول ها در node.js - بخش سوم

جمعه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۸، ۰۷:۰۶ ب.ظ
درود;
از این قسمت به بعد عملا برنامه نویسی node.js رو شروع می کنیم. اول از همه هم از ماژول ها شروع میکنیم.
ماژول-ها-nodejs

ماژول چیست ؟

ماژول ها ( module ) در حقیقت تابع های آماده ای هستند که می تونن به برنامه ی  ما اضافه بشن . اگه قسمت های قبلی رو خونده باشین گفتم که یکی از مزایای node.js اینه که به دلیل متن باز بودن برنامه نویسان سراسر جهان برنامه های خودشون رو می تونند برای اون بنویسن تا ما رو از انجام یک سری کارهایی که بعضا پیچیده هم هستن بی نیاز کنند.
خب فرض کنید که یک برنامه نویس برنامه ای رو برای تبدیل تاریخ میلادی به شمسی نوشته و اون رو منتشر کرده حالا شما اون رو چه جوری به برنامه تون اضافه می کنید؟؟ درسته اون رو به صورت ماژول به برنامه خودتون اضافه و سپس استفاده می کنین.

انواع ماژول ها در node.js

خب ما در node.js دو نوع ماژول داریم : ماژول های داخلی ، ماژول های خارجی ، ماژول های خودمون

ماژول های داخلی

ماژول هایی هستن که با نصب node.js به کامپیوترتون اضافه میشن. یعنی ما بدون هیچ کار اضافه ای اون ها رو وارد برنامه مون می کنیم.

مازول های خارجی

بالا وقتی مثال تبدیل تاریخ رو خوندید در حقیقت با یک ماژول خارجی روبرو بودید. یعنی ماژولی که به صورت پیشفرض داخل سیستم نصب نمیشه پس ما اول باید اون رو دانلود کنیم بعدش اون رو به برنامه ی خودمون اضافه کنیم.(چجوریش در ادامه)

ماژول های ساخت خودمون!

در حقیقت این نوع ماژول ها هم جز ماژول خارجی دسته بندی میشن ولی من برای پررنگ کردن داستان اون رو اینجا آوردم . بله شما می تونین ماژول خودتون رو  بنویسین و به برنامه تون اضافه کنید!

اضافه کردن ماژول های داخلی به برنامه

خب فرقی نمی کنه ماژول داخلی باشه یا خارجی (یا ساخت خودمون) برای اضافه کردن همشون ما از یک دستور مشابه استفاده می کنیم. در حقیقت تنها تفاوت بینشون اینه که باید ماژول خارجی قبل اضافه کردن دانلود بشه (یا ایجاد بشه) بعد اضافه بشه. 
خب برای مثال و اینکه درک کافی داشته باشید من اول از همه یک مازول داخلی رو به برنامه اضافه می کنم و در حقیقت اون رو فراخوانی می کنم ، دقت کنید :

1
2
3
4
5
var http = require('http');

http.createServer(function(req, res){
	res.end('server dorost shod!!');
}).listen(3000);
خیلی خب توی تابع بالا ما یک ماژول داخلی به اسم http رو فراخوانی کردیم . به صورت مختصر بگم که http برای ساخت سرور استفاده میشه ; یعنی چی ؟ یعنی زبان جاوااسکریپت اصلی امکان ساخت یک سرور رو نداشت و با اضافه کردن این ماژول این امکان برای ما فراهم میشه (در ادامه ی آموزش ها بیشتر در مورد این ماژول می فهمیم!).

خب برای فراخوانی یه ماژول از تابع ()require استفاده می کنیم. در داخل این تابع اسم ماژول ها رو می نویسیم.

توجه کنید که مقدار داخل تابع ()require اسم تابع رو نمی نویسیم بلکه مسیری که ماژول در آن قرار دارد را می نویسیم. اما برای تابع های داخلی node.js تشخیص می دهد که منظور شما تابع داخلی (در اینجا http) است. node.js مسیر این ماژول رو میدونه پس فقط کافیه اسمش رو بنویسید. 
خیلی خب; دقت کنید که ما ماژول رو داخل متغیر http ذخیره کردیم. آیا باید اسم متغیر با اسم ماژول یکی باشه؟؟ جواب اینه : نه!! شما می تونید هر اسمی برای متغیرتون بنویسید ولی طبق یه قانون نانوشته اسم متغیر رو با اسم ماژول یکی میگیریم تا کار خودمون رو راحت کنیم و سردگم نشیم.
ادامه ی کد بالا رو در مباحث آینده براتون میگم ولی برای اینکه نتیجه رو ببینید میتونید کد بالا رو اجرا کنید. اگه یادتون رفته روی لینک روبرو کلیک کنید : آموزش اجرای برنامه node.js
نتیجه ی کد بالا اینه !!server dorost shod
در بخش بعدی آموزش استفاده از ماژول های خارجی رو میدیم.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی